Banksy street art. Beroemde graffiti kunst aan de muur door de Britse kunstenaar BanksyBanksy street art. Beroemde graffiti kunst aan de muur door de Britse kunstenaar Banksy .http://www.purposegames.com/game/famous-bansky-street-art-locations-game

Street art, Banksy, New Street art van Banksy, Street art van Banksy, graffiti, graffiti kunst, kunst aan de muur, graffiti kunstenaar, graffiti kunstenaar Banksy, politiek activist, regisseur, schilder, britse kunstenaar, britten, London, Brighton, Bristol, mali, Syrië, Palestina, berlijn muur, palestina muur, syrisch muur, Verenigd Koninkrijk, het Verenigd Koninkrijk gevestigde, Banksy, rat, ballon meisje, Blek le rat, Massive Attack, Souvenirwinkel, meisje met een parel

Banksy is een pseudoniem Verenigd Koninkrijk gevestigde graffiti kunstenaar, politiek activist, filmregisseur en schilder.

Zijn satirische straatkunst en subversieve epigrams combineren donkere humor met graffiti uitgevoerd in een opvallende sjabloneertechniek. Dergelijke artistieke werken van politieke en sociale commentaar zijn gekenmerkt op straten, muren en bruggen van steden over de hele wereld. [1]

Banksy’s werk werd gemaakt van de Bristol underground scene die samenwerkingen tussen kunstenaars en muzikanten die betrokken zijn. [2] Volgens de auteur en grafisch ontwerper Tristan Manco en het boek Home Sweet Home, Banksy “werd geboren in 1974 en groeide op in Bristol, Engeland. [3] de zoon van een fotokopieerapparaat technicus, trainde hij als een slager, maar raakte betrokken bij graffiti tijdens de grote Bristol aerosol boom van de late jaren 1980. “[4] waarnemers hebben opgemerkt dat zijn stijl is vergelijkbaar met Blek le Rat, die begon om te werken met stencils in 1981 in Parijs. [5] [6] Banksy zegt dat hij werd geïnspireerd door “3D”, een graffiti-kunstenaar die later een van de oprichters van Massive Attack. [7]

Bekend om zijn minachting voor de overheid in de etikettering graffiti als vandalisme, Banksy toont zijn kunst op publiekelijk zichtbare oppervlakken, zoals muren, zelfs zo ver gaat om fysieke prop stukken op te bouwen. Banksy verkoopt geen foto’s of reproducties van zijn straat graffiti, maar kunst veilingmeesters zijn bekend om te proberen om zijn street art op locatie te verkopen en laat het probleem van de verwijdering in de handen van de winnende bieder. [8] eerste film van Banksy, Exit via de Gift Shop, aangekondigd als ‘s werelds eerste street art ramp film “, maakte zijn debuut op het Sundance Film Festival 2010. [9] de film werd uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk op 5 maart 2010 [10] in januari 2011 heeft hij werd genomineerd voor de Academy Award voor Beste Documentaire voor de film. In 2014 werd hij bekroond met persoon van het jaar op de 2014 Webby Awards. [11]

Speel dit spel:
Kijk in de beschrijving om de link te vinden

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *