Teaser The American Dream Drents Museum en Kunsthalle EmdenThe American Dream was te zien van 17 november 2017 t/m 27 mei 2018 in het Drents Museum en Kunsthalle Emden.

Om de Amerikaanse droom te beleven, hoef je geen oceaan meer over te steken: het Drents Museum en de Kunsthalle Emden slaan de handen ineen voor de internationale dubbeltentoonstelling The American Dream. In Assen (Nederland) en Emden (Duitsland) is gelijktijdig een spectaculair overzicht te zien van Amerikaans realisme van 1945 tot heden. Topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Chuck Close voeren je mee langs de kunst, cultuur en geschiedenis van het naoorlogse Amerika. De tentoonstelling is een primeur: nooit eerder werd in Europa zo’n uitgebreid overzicht getoond van het Amerikaanse realisme.

You no longer need to cross the ocean to experience the American Dream: the Drents Museum and the Kunsthalle Emden have joined forced to mount the international double exhibition The American Dream. This spectacular survey of American Realism from 1945 to the present is on view simultaneously in Assen (The Netherlands) and Emden (Germany). Leading artists including Edward Hopper, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, and Chuck Close guide your journey through the art, culture, and history of post-war America. This is an exclusive for the museums: such an extensive survey of American Realism has never before been shown in Europe.

source

One Reply to “Teaser The American Dream Drents Museum en Kunsthalle Emden”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *